Nasi koening met garnalensaté

nasi_koening_garnalensate (5K)

  • 350 g pandanrijst
  • 20 rauwe gepelde garnalen
  • 3 eetl. wokolie
  • 600 g nasigroenten
  • 1 pak Conimex Mix voor Nasi Koening
  • ½ Conimex Satésaus Pikant (kant-en-klaar)
  • ¼ zak kroepoek cassave

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Rijg 5 garnalen aan elke satéstokje.
Bestrijk lichtjes met wat wokolie en bestrooi naar smaak met wat peper en zout.
Verhit een grillpan of plaat en rooster de satéstokjes 3 - 4 minuten (afhankelijk van de grootte van de garnalen) aan elke kant totdat de garnalen mooi roze en gaar zijn.
Houd de stokjes warm onder aluminiumfolie.
Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Voeg de roerbak kruidenmix (uit het pakje) en 10 cl water toe, breng aan de kook en laat het vocht verdampen.
Voeg dan de rijst en de kruidenmix rijst (uit het pakje) toe en roerbak nog 2 minuten.
Warm goed door.
Verwarm de smeuïge Conimex Satésaus Pikant volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen.
Leg de garnalensaté ernaast.
Schep er wat smeuïge satésaus over en bestrooi met knapperige kroepoek.

Tip
In plaats van garnalen kun je ook stukjes stevige vis zoals zalm of kabeljauw gebruiken, keer de stokjes dan heel voorzichtig.

Bron: Conimex

Terug