Nasi Koening met garnalen en paksoi

nasi_koening_garnalen (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Koening
  • 400 g paksoi
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • ½ pot Conimex Satésaus Romige Kokos

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Schep de 'kruidenmix rijst' uit het pakje erdoor en houd het nog even apart.
Snijd de paksoi in repen.
Pel en snijd de uien in reepjes.
Pel en hak de knoflook fijn.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetl. wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de ui en de knoflook 3 minuten.
Voeg de paksoi en de garnalen toe en roerbak 2 minuten mee.
Voeg de 'roerbakmix' uit het pakje en 10 cl water toe, breng aan de kook en verwarm nog ca. 4 minuten tot het vocht is verdampt.
Voeg dan de rijst met kruiden toe en roerbak nog 2 minuten.
Verwarm ondertussen de Conimex Satésaus Romige Kokos volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi over 4 kommen en geef de saus er apart bij.

Op tafel
Zet kroepoek katjang pedis en kruidige sambal badjak op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Strooi er eventueel wat koriander over.
Voeg naar smaak limoensap en wat gembersiroop toe.
Vervang de paksoi eventueel door verse spinazie.

Bron: Conimex

Terug