Nasi Istimewa,
gebakken rijst met rode peper en garnalen

nasi_istimewa (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 800 g nasigroentepakket met rode peper
  • 300 g gekookte gepelde garnalen
  • wokolie
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 5 eetl. ketjap manis
  • 300 g hamblokjes
  • (versgemalen) zwarte peper

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen het pepertje uit het pakket in ringetjes.
Snijd de garnalen in kleine stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de peper ca. 5 minuten.
Roer er de kruidenmix en de ketjap door.
Schep de afgekoelde rijst, de garnalen en de hamblokjes erdoor en wok ca. 3 minuten.
Bestrooi de nasi royaal met peper en schep de nasi op 4 borden.

Op tafel
Zet gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug