Nasi Goreng met krabsticks, gefruite knoflook en citroen

nasi_goreng_krabsticks (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 300 g surimi krabsticks
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • wokolie
  • 600 g nasigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 2 eetl. seroendeng

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de krabsticks in reepjes.
Pel en hak de knoflook grof.
Was en rasp de citroenschil fijn.
Snijd een halve citroen in 4 partjes en pers de andere helft uit.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de nasigroenten 5 minuten.
Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
Goed mengen.
Schep de krabstickreepjes, de rijst en de seroendeng erdoor, wok nog 2 minuten.
Voeg naar smaak citroensap toe.
Verhit een scheutje olie in een kleine koekenpan, zet het vuur laag en fruit de knoflook en de citroenschil een halve minuut.
Schep de nasi in 4 grote kommen en strooi de gefruite knoflook en citroen erover.

Op tafel
Zet pittige sambal brandal op tafel en geef er ook aromatische ketjap manis gold bij.

Lekker anders kan ook
Maak op dezelfde wijze bahmi goreng en gebruik daarvoor mienestjes in plaats van rijst.

Bron: Conimex

Terug