Tunesisch gekruide worteltjes (Mzoura) met kabeljauw en couscous

Tunesisch gekruide worteltjes (Mzoura) met kabeljauw en couscous

voor 2 personen

  • ΒΌ bouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 400 g wortelen
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • peper
 
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje peper
  • 1 eetl. olie
  • peterselie

Breng 30 cl water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
Doe de couscous met de helft van de komijn en de helft van de koriander in een kom, schenk de bouillon er over en roer dit met een vork er door.
Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
Kook de wortelen in een bodempje water gaar.
Bestrooi de kabeljauw met wat peper.
Bak de vis in de margarine in een paar minuten gaar.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Snijd het stukje peper klein.
Fruit de ui, de knoflook, de peper, de rest van het komijnzaad en de gemalen koriander in de olie zacht.
Meng dit door de wortelen en strooi er royaal klein geknipte peterselie over.
Geef de vis met de worteltjes en couscous.

Spaanse peper over?

Bron: Voedingscentrum

Terug