Mihoen Dan Oedang,
gebakken mihoen met garnalen en tomaat

mihoen_dan_oedang (9K)

  • 1 pak (250 g) mihoen
  • 2 grote preien
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • wokolie
  • 1 theel. laos
  • 250 g gepelde ongekookte garnalen
  • 3 eetl. ketjap manis

Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak de prei en de tomaten schoon.
Snijd de prei in ringen en de tomaten in blokjes.
Pel en snijd het teentje knoflook in plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei, de knoflook, de laos, de garnalen (en eventueel wat zout) ca. 3 minuten.
Schep de mihoen, de ketjap en de helft van de tomatenblokjes erdoor en warm het geheel goed door.
Doe de mihoen in een grote warme schaal en bestrooi met de rest van de tomatenblokjes.

Bron: Conimex

Terug