Mie met chiligarnalen

Mie met chiligarnalen

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 g rauwe gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 150 - 200 g mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 g champignons
  • 2 eetl. olie
  • sojasaus
  • vissaus

Maak de knoflook en de peper schoon.
Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
Roerbak de champignons kort mee.
Voeg de uitgelekte mie toe en maak het geheel op smaak met een beetje sojasaus.
Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar.
Meng er een beetje vissaus door en schep de garnalen op de mie.

Citroen over?
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug