voor 2 personen
|
|
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Boen de citroen goed schoon en snijd kleine reepjes van de schil.
Schil een halve citroen dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pers de andere helft uit.
Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
Maak er met citroensap en peper een salade van.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de blokjes vis zacht.
Voeg de helft van de bosui, de blokjes paprika, reepjes citroenschil en de stukjes citroen toe en stoof de vis in ca. 8 minuten gaar.
Fruit de rest van de bosui, wat citroenschil en peper in de andere lepel margarine.
Stoof de doperwtjes een minuut mee en schep de gare rijst erdoor.
Geef de gestoofde vis en de komkommersalade erbij.
Bosuitjes over?
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een tortilla. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.