Besneden makrelen met limoen

  • 4 kleine verse makreeltjes, of 2 grote (geen gerookte!)
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 5 cm verse gember, gehakt
  • handvol peterselie, gehakt
  • rasp en sap van 2 limoenen
  • 6 eetl. Thaise vissaus
  • mespunt chilipoeder of meer
  • 1 gulle eetl. suiker
  • 1 limoen, in dunne halve plakjes
  • 1 rode ui, in flinters
  • handje verse koriander

Zet de oven aan op 200 °C.
Snij de vissen in zoals beschreven.
Ik deed het aan beide zijden,
Karin Luiten gewoonlijk maar aan ene kant.
Mijn versie smaakt beter.
Roer knoflook, gember, peterselie, limoenrasp en -sap, vissaus, chili, zout en suiker door elkaar.
Leg de vissen op een stuk bakpapier in een ovenschaal en wrijf ze grondig in, zeker ook in de japen in de flanken.
Wurm daar voor het mooi halve plakjes limoen en flinters ui in die half uitsteken.
Giet resterende saus erover.
Zet in de oven en bak 12 minuten.
Bestrooi met koriander en serveer.

Bron: Onno Kleyn

Terug