Makreelbroodjes met tomaat en maïs

Makreelbroodjes met tomaat en maïs

voor 2 personen

  • 150 g Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 4 volkorenbroodjes
  • 6 kleine tomaten
  • 200 g gestoomde makreel
  • 50 g magere kwark
 
  • 1 theel. geraspte mierikswortel, potje
  • peper
  • 10 sprieten bieslook
  • citroensap

Kook de groentenmix volgens de gebruiksaanwijzing en laat de groente uitlekken en afkoelen.
Snijd de broodjes open en bak de snijvlakken in een hete koekenpan lichtbruin.
Was de tomaten.
Snijd 2 tomaatjes in dunne plakken.
Meng de gestoomde makreel met de kwark, de mierikswortel en de helft van de groentemix en maak dit op smaak met peper.
Beleg de onderste helften van de broodjes met plakjes tomaat en verdeel het makreelmengsel erover.
Plaats de bovenkant erop.
Snijd de rest van de tomaten in vieren en meng ze door de rest van de groentemix.
Was de bieslook en knip het klein.
Maak de salade op smaak met de bieslook en wat citroensap en geef het bij de broodjes.

Makreel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug