Makreel met witte ui, aardappel en lauwwarme crème fraîche

makreel_ui_aardappel (2K)

  • 4 makreelfilets (zonder graat)
  • 200 g crème fraîche
  • 2 dl gevogelte bouilion
  • 4 witte uien
  • 4 aardappels (vast kokend)
  • 8 plakken ontbijtspek
  • zout & peper
  • fleur de sel

Laat de crème fraîche met de gevogeltebouillon en een beetje peper en zout licht inkoken.
Maak de uien schoon, zout ze licht en wikkel ze in zilverfolie.
Pof de uien ongeveer 20 minuten in de oven op 200 °C.
Schil de aardappels niet, maar was of borstel ze.
Laat ze in licht gezouten water koken, totdat je er gemakkelijk in kunt prikken.
Strijk een beetje olijfolie over de makrelen.
Strooi er wat peper, zout en fleur de sel over.
Laat ze ongeveer 3 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Bak de plakjes ontbijtspek uit.
Hiermee kun je de vis garneren.

Opmerking

Lekker met een frisse salade.

Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug