Gerookte makreel met tomatensaus

makreel_tomatensaus (2K)

  • 4 gerookte makreelfilets
  • 8 tomaten, ontveld
  • 1 roede peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 2 cm gemberwortel, geschild en gehakt
  • 1 eetl. Thaise vissaus
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 2 eetl. korianderblad
  • zout

Pureer 4 tomaten glad met de rode peper, knoflook, gember en vissaus.
Snijd de rest van de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de tomatensaus.
Voeg de honing, 2 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn en wat zout toe en laat de saus 30 minuten trekken zonder te koken.
Verwarm de makreel 8 minuten in een voorverwarmde oven van 120 °C.
Serveer de makreel met de saus en koriander.

Tip
Lekker met couscous en komkommersalade.

Bron: Gezond en Zo

Terug