Makreel pedis in de oven

  • 4 verse makrelen
  • 2 grote uien
  • 1 leentje knoflook
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 1 theel. laospoeder
  • 1 theel. djahepoeder
  • ½ theelepel suiker
  • 2 tomaten
  • 3 takjes selderij
  • ‘t hartje van de prei ± 2 vingers lang
  • zout
  • citroensap (naar smaak)

Makrelen zonder kop en alle ingewanden eruit gehaald, goed wassen, dan laten uitlekken.
In een kom de fijn gesneden uien en knoflook, sambal oelek, laos- en djahepoeder, suiker, zout en citroensap doen.
Dit goed mengen en met dit mengsel de makrelen aan alle kanten goed inwrijven.
Daarna naast elkaar in een beboterde schaal (vuurvast of emaille) doen.
De rest van 't papje er boven op doen en verder de in plakjes gesneden tomaten.
Bestrooien met de fijn gesneden prei en selderij.
In de oven doen en in ruim ½ uur gaar bakken.

Bron: Neeltje, in de Scheepsbel

Bron: Indisch kookboek

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug