Madame Maigrets makrelen uit de oven

  • 2 handjesvol peterselie
  • 4 sjalotten
  • 4 eenpersoonsmakreeltjes van ca. 300 g
  • 4 takjes tijm
  • beetje calvados
  • 1 eetl. vers geraspte citroenschil
  • 4 flinke eetl. mosterd
  • 20 cl witte wijn
  • 1 stuk bakpapier
  • 1 eetl. roomboter

Zet de oven aan op 160 °C.
Hak de peterselie en sjalotten samen fijn.
Snijd de makrelen op de flanken aan elke zijde drie keer dwars in.
Zout de vissen.
Doe in de buikholte van elke vis een takje tijm, een draai peper en een dessertlepel calvados.
Roer de citroenrasp door de mosterd en smeer de vissen er gul mee in.
Leg ze op het peterseliemengsel in een ovenschaal en schenk er de wijn bij.
Zet in de oven en bedek met beboterd bakpapier.
Bak 20 minuten.
Eet met rijst of brood.

Bron: Onno Kleyn

Terug