Macaroni met rauwe tomatensaus en sardientjes

  • 150 - 175 g volkorenmacaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 theel. balsamicoazijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 300 g rijpe (Tasty Tom) tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 blikjes sardientjes

Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
Verkruimel het pepertje er boven.
Voeg de azijn en de olie toe.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Snijd de paprika klein.
Knip de gewassen basilicum klein.
Doe alles bij elkaar in de kom.
Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
Schep de tomatensaus en de sardientjes door de macaroni en maak de salade op smaak met peper en weinig zout.

Bron: Voedingscentrum

Terug