Look-zonder-lookquiche

Look-zonder-lookquiche 1

  • 1 fikse bos look-zonder-look
    (planten uit de grond getrokken)
  • 1 lap deeg (hartige deeg, bladerdeeg)
  • 1 ui, gesnipperd
  • ca. 50 g kaas, fijn geraspt
  • 5 eieren
  • 16 cl melk
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode of Spaanse peper, fijngehakt/-gesneden
  • 2 theel. peterselie, fijngehakt
  • 1 paprika, in dunne reepjes of potje ansjovisfilets
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Look-zonder-lookquiche 2

Pluk de bladeren van de planten, was ze een paar maal en slinger ze droog.
Wij hadden zo’n 110 gram blad.
Stoom deze bladeren kort om de spanning er vanaf te halen.
Hak ze fijn.
Meng alle ingrediënten, uitgezonderd de reepjes paprika of de ansjovisfilets door elkaar.
Het beste is eerst de eieren en de melk los te kloppen en dan met de rest te mengen.
Voeg desgewenst wat zout toe.
En peper.
Maar dat lijkt niet nodig.
Bekleed de quichvorm met het deeg.
Giet het mengsel in de vorm.

Look-zonder-lookquiche 3

Leg de reepjes paprika erover, of, zoals wij, de ansjovisfilets.
Zet minstens een half uur in de oven.
De bovenkant moet mooi bruin zijn en de inhoud stevig.
Uit de oven, snijd in punten en serveer.

Look-zonder-lookquiche 4

Opmerkingen
Omdat mrs. M die avond van plan was te sporten, is de paprika weggelaten en vervangen door ansjovisfilets.
En ja, er moet knoflook bij, want zo gauw look-zonder-look wordt verwarmd, verliest ze haar knofaroma.

Bronnen: Vele
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug