Kruidige linzen met zalm en een salade

voor 2 personen

  • 175 - 200 g bruine linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • tijm
  • 1 eetl. olie
  • 200 g zalmfilet
  • 1 komkommer
  • 1 dl halfvolle yoghurt
  • 1 paprika
  • 1 kleine winterwortel

Was de linzen en kook ze in 20 - 40 minuten gaar.
Pers het teentje knoflook uit.
Pers de citroen uit.
Meng ca. 1 eetlepel citroensap, de knoflook, royaal tijm, peper, wat zout en de olie en schep dit door de gare linzen.
Bestrijk de zalm met wat citroensap en laat dit even staan.
Schil de komkommer en rasp ¼ grof.
Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper en weinig zout.
Warm de grill voor en gril de zalm in 6 - 8 minuten gaar en bruin.
Maak van de rest van de komkommer met reepjes paprika en geraspte wortel een salade.
Maak de salade op smaak met peper en citroensap.
Leg de zalm op de linzen.

Bron: Voedingscentrum

Terug