Warme linzen met koriander, limoen en zalm

voor 2 personen

  • 200 g zwarte of bruine linzen
  • 2 eetl. rozijnen
  • 1 limoen
  • 400 g winterwortel
  • mespunt suiker
  • 6 takjes koriander
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 mootjes of stukken zalm
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. korianderzaad
  • 1 teentje knoflook

Was de linzen en kook ze in 20 - 40 minuten gaar.
Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil.
Pers de limoen uit.
Maak de wortels schoon en rasp ze grof.
Maak er met de rozijnen, wat limoensap en een mespunt suiker een salade van.
Was de koriander en knip de steeltjes en blaadjes klein.
Verwarm de margarine en bak hierin de zalm in ca. 6 minuten bijna gaar en bruin.
Strooi er wat peper over.
Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad zacht.
Pers het teentje knoflook er boven uit en fruit de knoflook kort mee.
Meng er van het vuur af ca. 1 eetlepel limoensap, wat geraspte limoenschil, de verse koriander en wat peper door en schep dit door de gare linzen.
Leg de zalm op de linzen.
Geef de wortelsalade er bij.

Terug