Lintmacaroni met kabeljauw en olijven

voor 2 personen

  • 150 - 200 g volkoren lintmacaroni
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 12 zwarte olijven
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 1 dl bouillon
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 1 eetl. kappertjes

Kook de lintmacaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Snijd de olijven in stukjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en stoof de doperwtjes gaar.
Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak de vis in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
Verdeel de vis in stukjes.
Roer de olijven en de kappertjes door de doperwten.
Laat de lintmacaroni uitlekken en schep het door de doperwtjes.
Leg de kabeljauwstukjes erop.

Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug