Limoennasi met prei en garnalen

limoennasi (3K)

  • 1 pak Conimex Nasi Goreng met Kipsaté (maaltijdpakket)
  • 250 g gebroken sperzieboontjes
  • 1 limoen
  • 4 eetl. grof gehakte koriander
  • wokolie
  • 400 g rauwe gepelde grote garnalen
  • 1 zak preiringen (300 g)

Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar.
Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Afgieten en koud spoelen.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
Meng de dressingmix (uit het pak) met 0.5 dl koud water en laat 5 minuten staan.
Meng met de sperzieboontjes en de helft van de koriander.
Verhit een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
Voeg 1.5 dl koud water en de satésausmix (uit het pak) toe.
Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen 3 minuten.
Voeg de gekookte rijst, de rest van de koriander, de limoenrasp en de nasi goreng kruidenmix (uit het pak) toe.
Goed mengen en nog 3 minuten wokken.
Voeg naar smaak limoensap toe.
Verdeel de nasi over 2 - 3 borden, schep de garnalen saté ernaast en geef de boontjes er apart bij.

Op tafel
Serveer er kroepoek cassave bij voor een lekker knappertje en zet pittige sambal brandal op tafel voor degene die van een beetje scherp houdt.

Lekker anders kan ook
Vervang de boontjes door peultjes.
Voeg een in blokjes gesneden tomaat toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Schuimig kerrie-roomtoetje toe.

Bron: Conimex

Terug