Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw

Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw

  • 1 venkelknol,
    gehalveerd, harde kern verwijderd en in partjes gesneden
  • 600 g geschilde bospeen,
    groen verwijderd en in de lengte gehalveerd
  • 500 g krieltjes, gehalveerd
  • 1 sinaasappel,
    schil geraspt + vruchtvlees in partjes uit de vliezen gesneden
 
  • 3 eetl. olie
  • 2 eetl. fijne mosterd
  • peper & zout
  • klontjes boter, om in te bakken
  • 4 kabeljauwfilets
  • 20 g bladpeterselie, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 200 ℃.
Leg de stukken venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom.
Meng de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.
Verhit een klontje boter in een koekenpan op matig vuur.
Leg hierin de kabeljauw en bak rustiger gaar.
Keer halverwege.
Verdeel de groenten over 4 borden, leg de kabeljauw en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.

Bron: Ekoplaza

Terug