Lente groente

Lente groente

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 1 citroen
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • peper
  • nootmuskaat
  • 3 eetl. vloeibare margarine
 
  • 1 komkommer
  • 150 g peultjes
  • 2 lente-uitjes, bosuitjes
  • 10 cl halfvolle melk
  • dille, vers of diepvries

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Boen de citroen schoon.
Rasp wat van de schil.
Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
Dep de vis droog en bestrooi het met peper.
Verwarm twee eetlepels margarine en bak hierin de vis bruin.
Voeg wat citroensap en citroenrasp toe en stoof de vis in 10 minuten gaar.
Schaaf een deel van de schil van de komkommer.
Halveer de komkommer in de lengte.
Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
Snijd de helften in smalle repen.
Maak de peultjes en de lente-uitjes schoon.
Halveer de peultjes en snijd de uitjes in ringen.
Fruit de ringetjes ui in de rest van de margarine zacht.
Voeg de peultjes en de komkommer toe met een beetje water en kook de groente in een paar minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en dille.
Serveer de groente met de vis, parten citroen en de aardappelpuree.

Aardappelen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug