Lasagne met zalm, butternut en savooikool

Lasagne met zalm, butternut en savooikool

  • butternut pompoen
  • 1 savooi kool
  • lasagne vellen
 
  • 1 potje ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • zalm

Verwijder de schil van de pompoen en snijd de pompoen in twee.
Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes.
Zet een kookpot met water op het vuur.
Kruid het water met een snuifje zout.
Als het water kookt doe de pompoen er dan in.
Giet de pompoen blokjes af als ze zacht zijn.
Hou nog een klein beetje water over.
Doe er een potje ricotta bij, kruid met zout, peper en nootmuskaat en mix tot een gladde saus.
Zet een kookpot met water op het vuur (dat mag gerust in dezelfde pot zijn als die van de pompoen).
Verwijder de buitenste vellen van de savooi.
Haal de bladeren er af en snijd de grote nerf er uit.
Kook de bladeren even in warm water en spoel vervolgens onder koud water.
Snijd de zalm in fijne schellen en kruid met peper en zout.

Begin met het bouwen van de lasagne.

Lasagne vel
Butternut saus + Parmezaanse kaas
Lasagne vel
Groene kool
Lasagne vel
Zalm + Parmezaanse kaas
Lasagne vel
Butternut saus
Lasagne vel
Groene kool
Lasagne vel
Butternut saus + Parmezaanse kaas

Zet de lasagne 25 minuten in een oven van 220 °C.

Bron: The Messy Chef
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug