Lasagne met makreel

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 eetl. olie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 200 g gestoomde makreel
  • peper, zout
  • 1 zakje witte saus
  • 10 bladen voorgekookte lasagne
  • 50 g geraspte belegen 30+ kaas

Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen.
Fruit de ui in de olie glazig.
Voeg de paprika, de prei en de tomatenblokjes toe en laat dit enkele minuten sudderen.
Verdeel de vis in stukjes en schep ze voorzichtig door de saus.
Maak op smaak met peper.
Maak van het pakje sauspoeder een saus volgens de gebruiksaanwijzing.
Warm de oven voor op 175 °C.
Beleg de bodem van een ovenvaste schaal met lasagnevellen.
Schep er de helft van de tomaten-makreelsaus op en dek dit af met lasagne.
Schenk er wat witte saus op met daarop weer lasagne, tomaten-makreelsaus, lasagne en de rest van de witte saus.
Strooi er de geraspte kaas over.
Laat de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met witlofsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug