Lasagne met leng

lasagne_leng (2K)

  • 600 g leng-filet
  • 350 g lasagnevellen
  • 4 pruimtomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 sjalot
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 rood chilipepertje
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 2 dl groentebouillon
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 bolletje mozzarella
  • boter
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

Kook de lasagnevellen 4 minuten in gezouten water.
Leg ze tot gebruik in koud water (zo scheuren ze niet).
Snij de olijven in ringen.
Snij de gepelde en ontpitte tomaten, de aubergine en de courgette in blokjes.
Snipper de sjalot en de chilipeper.
Snij de mozzarella in plakjes.
Snij de dikke delen van de vis in plakjes.
Fruit de sjalot in olijfolie.
Doe er de overige groenten bij en roerbak even.
Blus met de wijn.
Roer er de tomatenpuree en de groentebouillon door.
Breng op smaak met tijm, peper en zout.
Laat zachtjes garen.
Beboter een ovenschotel.
Leg er ⅓ van de lasagnevellen in, en daarop ⅓ van de vis.
Kruid met peper en zout.
Lepel er ⅓ van de groenten over.
Herhaal dit drie keer.
Eindig met een laagje mozzarella en zet 30 minuten in de op 190 °C voorverwarmde oven.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug