Lasagne van griet en grijze garnalen met selderij

  • ½ selder
  • 15 cl witte wijnazijn
  • 120 g grijze garnalen
  • 50 g boter
  • circa 750 g griet
  • peper
  • zout
  • 1 wortel
  • kervelplukjes
  • 1 sjalot
  • 1 dl bier
  • visbouillon

Reinig de selder en snij hem in heel fijn julienne en laat hem krullen in koud water.
Doe hetzelfde met de wortel.
Pareer de vis (vel en graten verwijderen).
Fileer de vis en snij iedere filet horizontaal in fijne plakjes.
Bereid nu de individuele lasagne door de plakjes vis te kruiden en er de julienne van
selder en wortel op te schikken, vervolgens terug een filetje grietfilet en daarop een laagje garnalen.
Herhaal dit alles zodat u verdiepingen hebt.
Laat ondertussen de wijnazijn met de sjalot zachtjes inkoken.
Voeg er wat visbouillon en op het laatste een scheut bier aan toe.
Alles binden met bindmiddel (bijvoorbeeld boter met bloem).
Pocheer de lasagne gaar in de oven (ca. 15 minuten op 200 °C).
Schik de lasagne op de borden, versier met selder al dente (warm) en de kervelplukjes.

Bron: Robert de Bruyne
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug