Langoustines met kreeftenjus en gerookte knoflook

  • 20 langoustines (formaat 8 / 12)
  • zout, peper
  • 150 cl pesto (zelfgemaakt natuurlijk)
  • dragonsnippers
  • 2 dl kreeftenjus
  • ½ teentje geperste gerookte knoflook
  • 2 dl melk
  • 50 g roomboter
  • 1 dl geslagen room
  • 200 g spaghettini
  • julienne van bospeen
  • julienne van courgette
  • een scheutje olijfolie

Langoustines halveren, het darmkanaal verwijderen en met zout & peper bestrooien.
Besprenkelen met pesto en dragonsnippers.
De langoustines rangschikken op een geoliede plaat.
Geperste knoflook aan de melk toevoegen en met wat zout licht verwarmen en schuimig kloppen.
De spaghettini kort blancheren, uitlekken en een scheutje olijfolie toevoegen.
De spaghettini mengen met de julienne van bospeen en courgette.
De kreeftenjus verwarmen en opkloppen met klontjes koude roomboter.
De saus afmaken door de geslagen room door de saus te spatelen.
De langoustines in de oven op 220 °C ongeveer 3 minuten verwarmen.
De langoustines op een verwarmd bord dresseren, samen met de spaghettini.
De kreeftenjus toevoegen en het knoflookschuim over de langoustines gieten.

Bron: Gerard Wollerich
Gepubliceerd door: Smokey Al

Terug