Krokante kroepoek met garnalen

kroepoek_garnalen (1K)

  • 300 g rijst
  • ½ kropsla
  • 2 rode paprika's
  • 1 komkommer
  • 300 g gepelde ongekookte garnalen
  • wokolie
  • 1 potje gado gado
  • 1 zak kroepoek naturel (grote plakken)

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was ondertussen de sla en haal de blaadjes los.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Schil de komkommer en snijd eerst in dikke plakken (ca. 1 cm) en dan de plakken weer in vieren.
Snijd de garnalen tot aan het puntje van de staart doormidden, zodat de helften nog wel vast blijven zitten.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
Voeg de komkommer en de paprikastukjes toe en wok ze ca. 4 minuten mee.
Meng ondertussen de inhoud van het potje gado gado met 2 dl water en breng al roerende aan de kook.
Even laten pruttelen.
Leg op 3 (lange) borden een plak kroepoek, of breek de kroepoek doormidden en leg op elk bord 2 stukken.
Bedek met blaadjes sla en schep de gewokte garnalen erop.
Schenk hier de pindasaus over.
Geef de rijst er apart bij.
De kroepoek lekker met de hand eten!

Op tafel
Lekker met frisse atjar tjampoer.

Lekker anders kan ook
Vervang de kropsla door reepjes knapperige ijsbergsla.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Citroensorbet toe.

Bron: Conimex

Terug