Krieltjes-zeevruchtensalade

Krieltjes-zeevruchtensalade

voor 2 personen

  • 1 pak CêlaVíta Krieltjes met lentedressing
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 2 bosuitjes
  • 150 g gemengde gare zeevruchten
    (koelvers of ontdooid uit diepvries)
  • 4 eetl. zure room

Verwijder de kartonnen sleeve van de krieltjes.
Folie niet verwijderen en geen gaatjes prikken.
Bereid de krieltjes in de magnetron (7½ minuut op 1000 Watt).
Laat de aardappeltjes ongeveer 1 minuut nagaren.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin.
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes.
Schep de zeevruchten met de zure room en het grootste deel van de bosui door de krieltjes.
Verdeel de salade over 2 borden en garneer met de pijnboompitten en rest van de bosui.

Lekker met gekookte bimi of groene asperges.

Variatietip
Liever geen zeevruchten? Dit is ook lekker met surimistukjes of gerookte zalm.

Bron: CêlaVíta

Terug