Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en coulis

  • 500 g koolvisfilets
  • 300 g postelein
  • 5 cl notenolie
  • 5 cl frambozenazijn
  • 5 cl visfumet
  • 5 cl room
  • 10 cl witte wijn
  • peper & zout

Meng olie met de azijn en kruid met peper en zout.
Maak met deze vinaigrette en de helft van de postelein een slaatje.
Breng voor de vissaus de visfumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
Bind de saus evt door op het laatst wat express maizena toe te voegen, kruid met peper en zout.
Mix de resterende postelein met 4 eetlepels vissaus fijn en groen, meng dit bij het serveren onder de vissaus om de mooie kleur te bewaren.
Strijk de koolvisfilets met olijfolie in en rooster ze 2 minuten op de grill, draai ze na 1 minuut een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon, laat 5 minuten verder garen in de voorverwarmde oven op 220 °C.
Schik de posteleinsla in het midden van het bord, leg er de koolvisfilets op, lepelde posteleincoulis er rond en versier met een posteleinblaadje.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug