Koolraap met visballetjes in peterselie-roomsaus

  • 400 g koolraap
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 theel. mosterd
  • peterselie
  • 12½ cl sojacuisine of room
  • 200 g filets van witte vis
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen
  • ½ theel. zeezout
  • vers gemalen peper
  • ½ ei
  • 50 g (lemaire of gebuild) meel

Koolraap schillen en in kleine blokjes snijden.
Olie verwarmen, blokjes toevoegen en even roerbakken.
Met een klein scheutje water in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Vis fijn malen.
Knoflook erboven uitpersen.
Het geel van een citroen raspen.
Vis, knoflook, citroenrasp, zout, peper, ei en meel mengen.
Maak 3 balletjes per persoon.
Olie verwarmen.
Visballetjes ongeveer 10 minuten bakken op een middelhoog vuur.
Draai ze regelmatig rond.
Mosterd, zout en sojacuisine toevoegen aan de koolraap en even doorwarmen.
Peterselie fijn hakken en toevoegen.
Serveer met de visballetjes.

Bron: Odin recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug