Koolraap met couscous en kikkererwten

Koolraap met couscous en kikkererwten

  • 1 kleine koolraap
  • 2 eetl. rozijnen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 120 g volkoren couscous
  • 3 bosuitjes
 
  • 2 à 3 theel. Râs al Hânout
  • 1 theel. komijnzaad
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 klein blik kikkererwten, uitlekgewicht ca. 150 g

Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze.
Snijd de plakken in kleine blokjes.
Kook de koolraap in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
Was de rozijnen.
Breng 20 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover.
Roer met een vork los en laat afgedekt 5 minuten wellen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Fruit de bosuitjes met de ras el hanout en het komijnzaad in de margarine zacht.
Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
Warm de kikkererwten mee met de bosui.
Meng de koolraap en de kikkererwten met bosui door de couscous en maak eventueel op smaak met wat Râs al Hânout.

Bosuitjes over?
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Bron: Voedingscentrum

Terug