Gelakte konijnenfilet met paella en mossel-garnaalsausje

konijnenfilet_mosselgarnaalsausje (2K)

    • voor de gelakte konijnenfilets:
  • 2 konijnenfilets
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. sojasaus
    • voor de paella:
  • 190 g paellarijst
  • 1 versnipperde sjalot
  • 3 dl bouillon
  • 3½ dl water
  • inktvistube
  • peper en zout
  • olijfolie
    • voor het mossel-garnaalsausje:
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 200 g ongepelde garnalen
  • ± 20 stuks gekuiste mosselen
  • 2 theel. curry
  • 1 potje saffraan
  • 2 dl witte wijn
  • 6 dl water
  • 3 theel. tomatenpuree
  • 1 dl room
  • 30 g boter

Leg de garnalen op een ovenplaat en laat ze op 180 °C 15 minuten in de oven drogen.
Doe de ui, de tijm en de knoflook in een pot en breng alles aan het zweten in een beetje olijfolie.
Doe er de curry, de saffraan, de mosselen en de witte wijn bij en laat samen 4 minuten koken met het deksel erop.
Haal de mosselen uit de bouillon en laat ze apart koud worden.
Doe bij de bouillon water, de gedroogde garnalen en de tomatenpuree.
Laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Daarna goed mixen en passeren door zeef (goed doorduwen).
Laat de gesnipperde sjalot zweten in wat olijfolie.
Doe de paellarijst erbij en bevochtig met 3 dl van onze bouillon en 3,5 dl water, peper en zout en laat de rijst 12 minuutjes zachtjes garen.
Neem de inktvistube, snijd deze in fijne reepjes, bak ze kort aan in wat olijfolie en meng ze onder de paellarijst.
Meng de honing en de sojasaus samen en marineer hierin 1 minuutje de konijnenfilets.
Bak de filets bruin en laat ze nog 4 minuten verder garen in de oven op 180 °C.
Neem voor de saus 3 dl bouillon en 1 dl room en warm hierin de mosselen terug op.
Schik de rijst via een dresseerring in het midden van een diep bord.
Schik er de mosselen rond en bovenop de rijst de konijnenfilets.
Doe bij de saus nog 30 g boter, goed mixen en verdeel over de vier borden.

Bron: Verfijn met konijn

Terug