Kokosnasi met roodbaarsfilet

kokosnasi (3K)

  • 1 pakje Conimex mix voor nasi speciaal
  • 400 g roodbaarsfilet (of een andere stevige visfilet)
  • 800 g roerbakgroenten
  • 6 eetl. geraspte kokos
  • wokolie
  • 400 g witte rijst

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl heet water, ten minste 10 minuten laten staan.
Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de visblokjes in ca. 3 minuten voorzichtig gaar.
Haal ze uit de wok en houd ze warm (op een warme plaat op het fornuis of in de een lauw warme oven).
Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
Laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 5 minuten.
Meng de gewelde groentemix en de rijst erdoor.
Voeg de kruidenmix (uit het pakje) toe en wok 2 minuten.
Schep voorzichtig de gare visblokjes en de geraspte kokos door de nasi.
Schep de kokosnasi op borden of in kommen.

Op tafel
Zet sojasaus en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Breng de kokosnasi eventueel verder op smaak met wat citroen- of limoensap.
Vervang de visfilet door kip of in blokjes gesneden hamlapjes.
Roerbak deze 8 minuten en voeg vervolgens direct de groenten toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en toe limoenkwark.

Bron: Conimex

Terug