Kokos viskoekjes en broccoli wokrijst

kokos_viskoekjes (1K)

  • 400 g basmati rijst
  • 400 g witvisfilet (bijv. koolvis of kabeljauw)
  • 1 ei
  • sambal brandal
  • 6 eetl. koriander
  • 10 eetl. geraspte kokos
  • zout
  • grote stronk broccoli (ca. 600 g)
  • wokolie

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maal de vis in een blender of foodprocessor, zo fijn als gehakt.
Voeg het ei, 1 theelepel sambal, de koriander, 8 eetlepel kokos en 1 theelepel zout toe en meng alles heel goed door elkaar.
Vorm van het visgehakt 20 platte koekjes en laat ze tenminste 10 minuten in de koelkast liggen.
Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakken.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes op een vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in ca. 4 minuten.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli met 2 theelepels sambal, 4 eetlepels kokos en wat zout 4 minuten.
Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de wokrijst met broccoli op 4 borden en leg de viskoekjes erop.

Op tafel
Sweet Chili saus is heerlijk bij viskoekjes.
Zet de saus op tafel zodat ieder het er naar keuze bij kan nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de helft van de vis door rauwe gepelde garnalen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug