Kokos nasi met sugar snaps & sweet chili en garnalen

kokos_nasi_sugar_snaps (6K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 bosje lente-uitjes
  • wokolie
  • 400 g sugar snaps
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 400 g grote gepelde ongekookte garnalen
  • 5 eetl. Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 150 g taugé
  • 3 eetl. seroendeng
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in smalle stukjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de sugar snaps 1 minuut.
Voeg de helft van de lente-uitjes toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de groentemix uit het pakje en 10 cl koud water toe en wok 5 minuten.
Schep de rijst en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Verwarm een scheutje wokolie in een hapjespan en roerbak de garnalen met de rest van de lente-uitjes 3 minuten.
Voeg de Conimex Woksaus Sweet Chili toe en roerbak nog 1 minuut.
Schep de taugé en de seroendeng door de nasi.
Schep de helft van de bieslook door de garnalen.
Schep de nasi op 4 borden of in kommen, schep de garnalen ernaast en strooi de rest van de bieslook erover.
De garnalen kunnen worden vervangen door stukjes kip van ca. 4 cm.
Roerbak ze een paar minuten langer dan de garnalen.

Bron: Conimex

Terug