Gewokte knoflookbami met garnalen en paksoi

knoflookbami_garnalen (2K)

  • 250 g mienestjes
  • 600 g paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • halve citroen
  • wokolie
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de paksoi in reepjes.
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de citroen in 4 partjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de garnalen 2 minuten.
Voeg de paksoi en de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
Voeg de boemboe voor bahmi goreng en 10 cl heet water toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mienestjes erdoor en warm goed door.
Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.
Leg de partjes citroen erbij en knijp er aan tafel wat citroensap over de bahmi.

Op tafel
Geef er als smaakmakers gebakken uitjes en sweet chillisaus bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de garnalen door stukjes stevige visfilet zoals tilapia of zalm. In plaats van paksoi kun je voorgekookte broccoli gebruiken.

Bron: Conimex

Terug