Gewokte knoflook-korianderrijst met vis en boontjes

knoflook_korianderrijst (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 2 uien
  • 300 g gebroken sperzieboontjes
  • 400 g stevige visfilet (bijv. pangasius)
  • wokolie
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes.
Pel en snijd de ui fijn.
Kook de boontjes en de worteltjes 5 minuten in ruim kokend water.
Afgieten.
Snijd de visfilets in stukjes van ca. 3 cm.
Verhit een scheutje olie in een wok.
Bak de visstukjes rondom lichtbruin.
Haal ze even uit de pan.
Bak vervolgens de boontjes en de worteltjes 4 minuten.
Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de helft van de koriander en de visstukjes erdoor en warm goed door.
Verdeel de knoflook-korianderrijst over 4 grote borden of kommen en bestrooi met de rest van de koriander.

Op tafel
Geef er seroendeng bij voor een knappertje.

Lekker anders kan ook
Vervang de visfilet door gepelde garnalen.

Bron: Conimex

Terug