Knapperige snoekbaars

Knapperige snoekbaars

  • 2 snoekbaarsfilets, à 150 g
  • ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje gladde peterselie
 
  • grof zeezout & peper
  • 2 eetl. olie
  • 2½ eetl. boter
  • 1 theel. suiker

Snijd de huid van de snoekbaarsfilets met een scherp mes diagonaal door.
Snijd de citroen in plakjes.
Plet de teentjes knoflook.
Pluk het bosje peterseliebladeren en hak de blaadjes grof.
Verhit de olie en een halve eetlepel boter in een gecoate pan.
Voeg de knoflook toe.
Kruid de snoekbaarsfilets met het zeezout en peper.
Bak de filets aan de vleeszijde gedurende 2 minuten.
Dan omdraaien en 5 minuten aan de huidzijde op middelhoog vuur bakken.
Verwijder de knoflook.
Plaats snoekbaarsfilets op een bord en houd warm in de hete oven op 100 °C op het middelste blad of rooster.
Keer de citroenschijfjes in de suiker.
In een hete pan op hoog vuur 5 minuten bakken en eruit nemen.
Smelt 2 eetlepels boter in de pan, voeg een beetje zout en peterselie toe.
Serveer meteen de snoekbaars met de citroenschijfjes en peterselieboter.

Bron: essen & trinken

Terug