Kerrienoedels met vis en groente

Kerrienoedels met vis en groente

voor 2 personen

  • 200 g volkoren noedels
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 g visfilet, zoals pangasius, tilapia, koolvis
  • citroensap
 
  • 2 eetl. olie
  • ± 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 theel. komijnzaad
  • 150 g diepvries doperwten
  • 1 eetl. sojasaus met minder zout of ketjap manis

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers en de courgette in kleine blokjes.
Snijd de vis in blokjes en druppel er wat citroensap over.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui met kerrie en komijnzaad tot het mengsel gaat geuren.
Voeg de courgette toe en smoor de groente 5 minuten mee.
Schep er de blokjes vis en doperwtjes door en laat het geheel in enkele minuten gaar worden.
Schep de uitgelekte noedels erdoor en verwarm het geheel al omscheppend.
Maak het op smaak met wat citroensap en een beetje sojasaus.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug