Gebakken kerriekabeljauw met champignon-roomsaus

  • 600 g kabeljauwfilet
  • ca. 1½ eetl. citroensap
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 volle eetl. kerriepoeder
  • 250 g kastanjechampignons
  • 25 g boter
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetl. tijm
  • 2 dl slankroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • (eventueel) allesbinder
  • 2 eetl. gesnipperde peterselie

Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke porties.
Dep de stukken droog met keukenpapier en besprenkel ze met citroensap.
Roer 2 eetlepels olie met de kerriepoeder tot een glad papje.
Bestrijk de stukken vis rondom met het kerriepapje.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Smelt de boter in een pan en pers het gepelde knoflookteentje er op uit.
Roer de champignons erdoor en bak het geheel zachtjes ca. 3 minuten.
Schenk de room erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de saus zachtjes ca. 10 minuten pruttelen.
Verhit intussen 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukken kabeljauw in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Bestrooi de vis met zout & peper.
Breng de champignons op smaak met zout & peper en bind hem eventueel met allesbinder.
Schep de saus op de borden en leg de stukken kabeljauw erop.
Bestrooi het geheel met peterselie.

Lekker met aardappelkroketjes en gemengde salade.

Bron: "Hallo Online"

Terug