Gewokte kerrie masala vis met citroen en koriander

kerrie_masala (2K)

  • 400 g stevige visfilet (bijv. pangasiusfilet)
  • 1 citroen
  • 400 g witte rijst
  • 600 g gesneden snijbonen
  • wokolie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Kerrie Masala
  • 2 eetl. fijngehakte koriander
  • ½ zak cassave kroepoek
  • 1 eetl. ketjap manis

Snijd de vis in stukken van ca. 3 cm.
Was en rasp de citroenschil op een fijne rasp.
Pers de citroen uit en besprenkel de vis met 2 theelepel citroensap.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de snijbonen de laatste 5 minuten met de rijst mee.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes visfilet 3 minuten.
Roer de saus door de vis en laat 3 minuten pruttelen.
Meng ondertussen de rijst en de snijbonen met de geraspte citroenschil, koriander, ketjap en citroensap naar smaak.
Schep de rijst op 3 - 4 borden en schep de kerrie masala vis ernaast.
Leg de kroepoek erbij.

Op tafel
Zet de rest van de cassave kroepoek op tafel en geef er eventueel ook extra ketjap manis bij om er zelf naar smaak aan toe te voegen.

Lekker anders kan ook
In plaats van visfilet kun je voor dit gerecht grote rauwe garnalen gebruiken.
De citroen kan worden vervangen door limoen.

Bron: Conimex

Terug