Kantonese rijst met garnalen

voor 2 personen

  • 150 - 175 g zilvervliesrijst
  • 4 bosuitjes
  • ½ rode peper
  • 100 g (kastanje)champignons
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 kleine blikje doperwten
  • 2 eetl. olie
  • 150 (Noorse) garnalen
  • ± 2 eetl. sojasaus

Kook de rijst gaar.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in stukjes.
Laat de doperwten uitlekken.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de uienringetjes kort.
Voeg de klein gesneden peper, champignons, bamboescheuten, doperwten en garnalen toe en roerbak dit enkele minuten.
Voeg sojasaus en de gare rijst toe.
Meng alles goed door elkaar.
Warm het gerecht goed door en maak het eventueel op smaak met wat sojasaus.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool.

Bron: Voedingscentrum

Terug