Kamschelpen

voor 2 kilo kamschelpen

  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. Noilly Prat
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • fijngehakte: peterselie, dragon en bieslook

Spoel ze zorgvuldig en laat ze goed uitlekken.
Bak ze in een grote braadpan op een hoog vuur in vier eetlepels boter, tot de schelpen volledig opengaan.
Overgiet ze met een mengsel van vier eetlepels Noilly Prat, 2 eetlepels citroensap en 4 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met een mengsel van vers gemalen zwarte peper, fijngehakte: peterselie,dragon en bieslook.
Serveer met sneetjes geroosterd (brioche) brood besmeerd met boter met Guírandezout.
Omdat kamschelpen snel hard worden, soms bitter zijn en van alle schelpdieren het minste smaak hebben kun je ze rauw eten met een vinaigrette, in een pastasaus, of gebruiken i.p.v. coquilles in clamshowder.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug