Kabeljauwschotel met bleekselderij

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 eetl. citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • 1 bosje bleekselderij
  • 20 g bloem
  • wat boter
  • 1 dl citroensap
    • voor de saus
  • 1 visboulliontablet
  • 2 eetl. room
  • wat belegen geraspte kaas

De kabeljauwmoten in gelijke stukken verdelen.
Een eetlepel citroensap met zout & peper vermengen en daarmee de moten insmeren, dit laten rusten.
Snij de bleekselder in ringetjes.
Verhit de boter in een wok of pan met dikke bodem en wok de bleekselderij omscheppend 3 minuten.
Zachtjes, mag niet verkleuren.
Strooi er de bloem over.
Goed roeren en dan 2½ dl heet water erbij doen met het citroensap en visboulliontablet.
Blijf zolang roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat.
Eventjes zachtjes laten sudderen en dan de room erbij doen.
Schep de helft hiervan in een ovenvaste schaal en leg de kabeljauwmoten er boven op en dan de rest van de saus met bleekselderij erover 8 minuten op vol vermogen
afgedekt met folie of deksel.
Dan de folie eraf doen, de geraspte kaas erover en dan nog eventjes lichtbruin laten kleuren op de ovenstand of onder de grill.
Lekker met gebakken aardappelschijfjes.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug