Gebraden kabeljauwfilets met miso

Gebraden kabeljauwfilets met miso

  • 100 g suiker
  • 25 cl akamiso, (donkere miso)
  • 10 cl mirin, sake of witte wijn
  • ¾ tot 1 kg zwarte kabeljauwfilets (met of zonder huid)

Plaats een rooster 7 tot 10 centimeter boven een warmtebron.
Meng de eerste drie ingrediƫnten in een kleine pan en laat het met een lage hitte bijna koken, roer af en toe tot het gemengd is; het mengsel zal vrij dun zijn.
Zet de hitte uit.
Doe de filets in een ovenvaste bakschotel of koekenpan, bij voorkeur een antikleefpan, en lepel de helft van de saus erop.
Bak daarna de saus tot ze borrelt en begint te bruinen, lepel dan resterende hoeveelheid over de visfilets.
Blijf doorbakken tot de vis net aan is gekookt, verstel de hitte of de roosterstand als de saus of vis te snel bruint.
Serveer meteen.

Bron: Mark Bittman
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug