Kabeljauwfilets met bloedworst

  • 2 plakken bakbloedworst (100 g of zo)
  • 2 eetl. roomboter
  • 1 eetl. olie
  • 4 moten kabeljauwfilet van 150 g
  • ½ glas zoete wijn
    (Sauternes, muscat, cream sherry)

Snijd de bloedworst in dobbelsteentjes.
Bak ze in een eetlepel boter met de olie redelijk krokant in een minuut of 5.
Schep uit de pan op keukenpapier.
Gebruik het vet plus de resterende boter om de kabeljauwfilets in te bakken.
Bestrooi met zout & peper en leg ze na het bakken heel voorzichtig op warme borden.
Blus de pan met de zoete wijn, roer en giet over de vis.
Bekroon met de bloedworst.
Er mag rodekool bij!

Een recept waar je uitstekend een zoete wijn van de Sauternesfamilie (Barsac, Loupiac, Sainte-Croix-du-Mont, Cérons, Cadillac) bij kunt schenken: vis met bloedworst en Sauternes.
Vreemd? Misschien. Maar vooral lekker.

Bron: Onno Kleyn

Terug