Kabeljauwfilet in groentekorst

kabeljouwfilet (2K)

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 2 eetl. losgeklopt ei
  • 2 eetl. slagroom
  • 50 g prei
  • 50 g wortel
  • 50 g ui
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 50 g gesmolten boter
  • 12 vastkokende aardappelen
  • 2 eetl. gesneden bieslook
  • 25 g boter
  • zout en versgemalen witte peper

Snijd de prei, wortel en ui met een scherp mes in zéér fijne blokjes.
Voeg daarna de peterselie toe en breng het groentemengsel op smaak met peper en zout.
Houd ongeveer 150 gram kabeljauw apart en verdeel de rest in 4 gelijke stukken.
Draai de 150 gram kabeljauw samen met het ei en de slagroom in een keukenmachine snel tot een fijne massa.
Kruid de overige stukken vis met peper en zout en besmeer ze met het kabeljauw-slagroommengsel.
Haal de kabeljauw vervolgens aan beide zijden door het fijngesneden groentemengsel.
Laat de kabeljauw daarna ca. 10 minuten opstijven in de koelkast.
Leg de kabeljauw daarna op een bakplaat bedekt met vetvrij papier en ingesmeerd met de helft van de gesmolten boter.
Besprenkel het geheel met de overige gesmolten boter en zet het gerecht daarna 15 - 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180º C.
Kook in de tussentijd de aardappels gaar met wat zout.
Giet ze daarna af en schud ze om met een klontje boter en bieslook.
Neem de vis uit de oven en verdeel deze voorzichtig over de voorverwarmde borden.
Schep het braadvocht over de vis en schep de aardappelen rondom en serveer meteen.

Wijnadvies
Côtes de Gasgogne Blanc, Vin de pays Côtes de Gasgogne, Huiswijn Spar, Frankrijk

Succestip
Ook lekker als u wat garnalen toevoegt aan het kabeljauw-slagroommengsel.

Bron: Spar Succes recepten

Terug