Kabeljauw met vermouthsaus en gestoofde courgettes

  • 2 dl slagroom
  • 2½ dl visfond of visbouillon
  • 2 dl Noilly Prat (droge vermouth)
  • zout
  • peper
  • 1 - 2 theel. citroensap
  • 4 kabeljouwfilets à ca. 150 g
  • boter
  • 2 courgettes
  • 4 - 5 eetl. mascarpone

Laat voor de saus slagroom, visfond en vermouth op zacht vuur inkoken tot het een goede dikte heeft.
Was de courgette en snijd de ongeschilde courgette in repen.
Bestrooi de kabeljouwfilets met zout & peper en bak op heel zacht vuur in de boter aan elke kant tot de vis net gaar is.
Bak de repen courgette 3 - 4 minuten in 25 gram boter.
Laat niet bruin worden.
Voeg de mascarpone toe en stoof de courgettes nog enkele minuten tot ze beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout.

Serveertips
Serveer de vis met de vermouthsaus en met de gestoofde courgettes.
Voeg eventueel wat gekookte krieltjes toe.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug