Gestoofde kabeljauw met snijbonen

Gestoofde kabeljauw met snijbonen

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 400 g snijbonen
  • 2 moten kabeljauw of klein staartstuk
  • peper
  • 6 takjes peterselie
 
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 10 cl bouillon met minder zout
  • 1 eetl. dille, vers of uit de diepvries
  • 15 cl halfvolle melk
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen.
Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Was de snijbonen en snijd ze in snippers.
Kook de snijbonen in een bodempje water in ongeveer 6 minuten gaar.
Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper.
Maak de peterselie schoon en knip het klein.
Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
Schenk de bouillon erbij met de peterselie en stoof de vis in 6 - 8 minuten gaar.
Strooi er dille over.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Maak er met hete melk een puree van en breng op smaak met nootmuskaat.

Peterselie over?

Bron: Voedingscentrum

Terug